• ZaanFolk Sessie 5 februari

ZaanFolk Sessie 5 februari

Folk en roots uit alle windstreken. Een grote tafel, traditionele instrumenten en gepassioneerde muzikanten. Dat is het concept. Vooraf staat niets vast. Zelf meespelen, meezingen? Kom gerust langs; je bent van harte welkom. En alleen luisteren mag natuurlijk ook. De sessie eindigt zo rond de klok van 20.00 uur.

Op het halfuur podium dit keer folkgroep Things Ahead.


Iets om naar uit te kijken, dat is ongeveer de strekking van de naam die Things Ahead - bestaande uit Aiveen Searson (zang, percussie, ukelele), Ger Starreveld (percussie, zang), Doortje Schroevers en Hans van Deelen (beiden zang en gitaar) - koos. Passende naam voor een muziekgroep die tijdens de pandemie het repertoire opbouwde. Alle vier de leden hebben ruime ervaring in het spelen van folkmuziek (4Folk, Out-Cider, Windvlaag, 't Gevolg).
Het repertoire is Engelstalig en omvat liederen van Ierse, Schotse, en Amerikaanse oorsprong, meestal traditioneel, maar regelmatig ook hedendaags. De meerstemmige zang zet de toon, de gitaren zorgen voor de basis, en de percussie en het ukelele geluid zorgen voor de spreekwoordelijke kers op de taart. Kom proeven van het zoet met een vleugje zuur.